След включването на шест нови държави в БРИКС Русия обяви,

...
След включването на шест нови държави в БРИКС Русия обяви,
Коментари Харесай

БРИКС: 20 държави търсят икономическо партньорство със съюза

След включването на шест нови страни в БРИКС Русия разгласи, че близо 20 страни демонстрират интерес към основаване на стратегически партньорства с алианса.

По-конкретно министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров акцентира смисъла на блока в днешния все по-многополюсен свят.

По време на 20-ата годишна среща на дискусионния клуб “ ” в Сочи, Русия, Лавров акцентира разширяващото се въздействие на блока. Той акцентира още, че в актуалния световен пейзаж страните интензивно търсят надеждни съдружници за съвместен напредък и разцвет. Той уточни БРИКС като ослепителен образец за тази наклонност.

След годишната среща на високо ниво предишния месец блокът БРИКС закупи още по-голяма популярност, като одобри в състава си шест нови страни, а точно Саудитска Арабия, Иран, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Египет, Аржентина и Етиопия.

Понастоящем блокът БРИКС съобщи, че още 20 страни са изразили интерес към определяне на стратегически партньорства с този стопански съюз. Министърът на външните работи на Русия посочи, че това е основен аспект на развиващия се световен пейзаж.

Лавров съобщи:

Това изказване ясно демонстрира възходящата прелест на световния юг. Нещо повече, защото блокът продължава да уравновесява западното въздействие, тази траектория на напредък може и да продължи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР