След вчерашното драматично заседание на Народното събрание, на което депутатите

...
След вчерашното драматично заседание на Народното събрание, на което депутатите
Коментари Харесай

Ветото на Радев влиза в парламента, депутатите решават да намалят ли ваканцията си


След вчерашното трагично съвещание на Народното събрание, на което депутатите не можаха да изберат държавно управление, през днешния ден първа точка в дневния ред планува гласоподаване на понижаване на коледната почивка за депутатите.

Проектът за решение, импортиран от ГЕРБ-СДС, планува ваканцията по коледните и новогодишните празници да е от 24 декември 2022 година до 2 януари 2023 година. Припомняме, че съгласно парламентарния устав Народното събрание е във почивка от 22 декември до 10 януари в това число.

Освен ваканцията депутатите ще разискват и промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, Закона за налозите върху приходите на физическите лица и Закона за налога върху добавената стойност. В дневния ред е и гласоподаване на второто четене на промените в Закона за обществено подкрепяне, Закона за фамилни помощи за деца и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Правната комисия бърза да прегледа президентското несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, върнали хартиената бюлетина и обезсмислили гласуването с машини. Заседанието ѝ стартира в 17 ч.

В бюджетна комисия следва разглеждането на законопроекта, който планува тазгодишният бюджет да бъде прилаган и следващата година, до приемането на подобен за 2023 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР