След вчерашния остър словесен сблъсък между Джо Байдън и Доналд

...
След вчерашния остър словесен сблъсък между Джо Байдън и Доналд
Коментари Харесай

Сменят формата на предизборните дебати в САЩ

След вчерашния изострен вербален конфликт сред Джо Байдън и Доналд Тръмп разпоредбите на предизборните диспути в Съединени американски щати се трансформират, разгласи непартийната Комисия за президентските диспути, съобщи Би Би Си.
Първият ефирен спор сред президента-кандидат и неговия конкурент през вчерашния ден мина в остри нападки, гневни реплики, взаимни обвинявания в корупция и непрестанни спирания.
След събитието последва реакция и от Комисията за президентските диспути, съгласно която "дебатите през миналата нощ са посочили ясно, че би трябвало да има смяна във формата в идващите срещи ".
Комисия за президентските диспути провежда тези събития от 1988 година Според комисията срещата сред Байдън и Тръмп е била безредна и в нея неведнъж са нарушени разпоредбите. От комисията считат, че с въвеждането на новите правила останалите две срещи ще бъдат по-подредени.
Една от ограниченията ще бъде микрофоните да бъдат намалявани, в случай че някой от двамата претендент президенти се опита да прекъсне другия.
Тръмп обаче разкритикува въвеждането на новите правила и написа в Туитър: "Опитайте се да намерите нов модератор и по-умен претендент от демократите! "
Щабът на Тръмп също изрази позиция по отношение на измененията: "Те вършат това, тъй като през вчерашния ден вечерта техният човек бе надвит. Президентът Тръмп контролираше целия диалог по време на първия спор, притисна Байдън, който изглеждаше слаб и некадърен да се отбрани ".
Байдън от своя страна дефинира представянето на Тръмп като "национална излагация ".
Вторият избирателен спор сред двамата ще бъде на 15 октомври в Маями, Флорида, а третият - на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси. Президентските избори ще се състоят на 3 ноември.
Първият ефирен спор сред претендентите за президент на Съединени американски щати е бил проследен от 73.1 милиона души. Това е надалеч от рекордните 84 милиона фенове, които наблюдаваха първия ефирен конфликт сред Тръмп и кандидатката на демократите Хилари Клинтън през 2016 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР