След вчерашния мъглив ден и днес 10 области ще потънат

...
След вчерашния мъглив ден и днес 10 области ще потънат
Коментари Харесай

10 области потъват в мъгла

След вчерашния мъгляв ден и през днешния ден 10 области ще потънат в мъгла. Те са: София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра, демонстрира картата на Националния институт по метеорология и хидрология. Във всички тях е в действие жълт сигнален код за евентуално рисково време.

Мъглата ще се задържи през по-голямата част от денонощието. Ще остане безшумно.

На доста места и дневните температури ще са негативни. Най-студено ще е в Дунавската низина. Минималните температури ще са най-вече сред минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни региони и по Черноморието – малко над нулата. Максималните ще са сред 4° и 9°, в Дунавската низина - от минус 3° до 0°. В София минималната ще е минус 4, а оптималната - плюс 5 градуса.

Над планините ще има забележителна междинна и висока облачност. Само на обособени места е допустимо да превали слаб сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към 2°.

Над Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове ще има краткотрайно усъвършенстване на видимостта и понижение на облачността. Ще духа слаб вятър, най-вече от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР