След вчерашните въздушни атаки и сухопътна операция, предприети от израелските

...
След вчерашните въздушни атаки и сухопътна операция, предприети от израелските
Коментари Харесай

Нетаняху: Дженин се превърна в убежище за тероризма

След вчерашните въздушни офанзиви и сухопътна интервенция, подхванати от израелските военни против бежанския лагер Дженин в северната част на окупирания Западен бряг, министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че акцията е ориентирана против терористи, които се намират в лагера.

" През последните месеци Дженин се трансформира в леговище за тероризма - ние слагаме завършек на това. Силите ни навлязоха в Дженин в гнездата на терористите - унищожават терористи, арестуват търсени лица, унищожават щабове и конфискуват оръжия. Правят и друго - унищожават лаборатории в съвсем индустриален мащаб. Лаборатории, от които те са създавали експлозиви, взривни субстанции за ликвидиране на израелски цивилни жители. Силите ни вършат всичко това на едно от най-гъсто обитаемоте места на земята и го вършат с минимални вреди за цивилните до този миг, както и без вреди за тези, които не са забъркани. Това е директивата - да се погрижим за сигурността на нашите сили, както и да избегнем да навредим на почтени хора, доколкото е допустимо ", уточни Нетаняху.

По време на изключителна среща с палестинското управление в Рамала президентът на Палестина Махмуд Абас прекрати съдействието с Израел след случилото се в Дженин, което той дефинира като " варварска експанзия ".

" Разпоредих на държавното управление и неговите организации да дават всичко належащо, с цел да поддържат устойчивостта на нашия народ в Дженин и в цялата палестинска територия. В тези сложни времена приканвам нашия палестински народ да стои твърдо в земята си и приканвам всички да се обединят и да защитят дружно нашата земя, светини и законните права на независимост и самостоятелност, с цел да се отърват от израелската окупация на Палестина и нейната столица Йерусалим. В последна сметка окупацията ще бъде прекъсната ", съобщи изрично Абас.

Палестинските здравни служби оповестиха, че от началото на интервенцията в понеделник, 03 юли, на Западния бряг са починали 10 души, а над 100 са били ранени. Говорител на палестинския президент Махмуд Абас назова интервенцията " ново военно закононарушение против беззащтния народ на Палестина ". По данни на Организация на обединените нации през 2023 година са били убити 147 палестинци, както и 23 израелци, като през последните месеци напрежението се е засилило.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР