След въвеждането на електронни бележки от доктораВърви подписка, а ППДБ

...
След въвеждането на електронни бележки от доктораВърви подписка, а ППДБ
Коментари Харесай

Родители да извиняват отсъствия с декларация

След въвеждането на електронни бележки от доктора
Върви подписка, а ППДБ хванаха вълната

Подписка за това родителите да могат да извиняват повече отсъствия на децата си от учебно заведение върви в интернет. Под нея са се подписали към този момент над 5500 индивида, които считат, че въвеждането на електронната извинителна записка от доктор е вярна стъпка, само че е добре да има и опция на медицинския документ, с цел да не се постанова да се виси пред лекарския кабинет за положение, което и самият родител може да реши, че изисква детето да си остане вкъщи. Такава е писмената декларация от родител.

Всъщност въвеждането на е-бележките е единствено мотив да се разиска дългогодишният въпрос за извиняването на отсъствия в българското учебно заведение, споделя създателят на петицията Ирина Манушева.

Злоупотреби има постоянно, акцентира тя и добави, че системата сега не ги предотвратява. Според нея стягането на формалните правила нормално води до усложнения на съзнателните хора.

Управляващите към този момент мислели върху концепцията да се даде право на родителите да извиняват повече отсъствия по фамилни аргументи от регламентираните понастоящем. Това се разбра от пост на някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов, а в този момент народен представител от Демократична България, във фейсбук. Той предлага две неща - първо регламентирането на телемедицината и второ - правото на родител да извини няколко дни отсъствия по своя преценка, в допълнение на сегашните “по фамилни аргументи ”, които са до 3 дни пред класния и до 7 дни - пред шефа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР