След успешното внедряване на DLSS интелигентното мащабиране от страна Nvidia,

...
След успешното внедряване на DLSS интелигентното мащабиране от страна Nvidia,
Коментари Харесай

Слух: AMD FSR 3 няма да работи на графичните карти от Nvidia

След сполучливото внедряване на DLSS интелигентното мащабиране от страна Nvidia, AMD работи интензивно върху своя технология. AMD FidelityFX Super Resolution се трансформира в добра опция – въпреки и с по-лошо качество, само че работи на всеки GPU. Очаква се тази година компанията да показа третата версия на FSR, която ще обезпечи видимо усъвършенстване в качеството на изображението. Появи се предварителна информация, че тази технология ще бъде налична единствено за създадените от AMD видеокарти.

Изучавайки библиотеката на софтуера на GPUOpen, един от потребителите откри забавна информация за FSR 3. Така че в тази версия на FSR може да се генерира интерполиран кадър. Тоест AMD FSR 3 ще стане сходен на Nvidia DLSS 3 с генерация на фрагменти. Осигурен е коефициент на генерация 4, което разрешава генериране на до 4 междинни фрагмента за един действителен кадър! DLSS 3 употребява технология с изкуствен интелект за създаване на фрагмента и тензорни ядра за хардуерно ускоряване на изчисленията. Но AMD по-рано съобщи, че няма да трансферира работата на FSR към ИИ. Новата версия на FSR 3 обаче би трябвало да се задейства на равнище драйвер единствено за графичните ускорители на AMD и няма да работи на хардуера на Nvidia и Intel.

Преди това компанията настояваше, че технологията FSR е отворена, тъй че е прекомерно рано да се приказва за хардуерни ограничавания. Остава да изчакаме формалния анонс на AMD FSR 3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР