След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах

...
След успешното покълване на боб мунг - зелена соя, започнах
Коментари Харесай

Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле

След сполучливото поникване на фасул мунг - зелена соя, започнах да се чудя къде да включвам кълновете с изключение на в салати. Импровизирах това ядене, което условно можем да назовем китайско.
150 грама ориз
100 гр. соеви кълнове
100 гр. пилешко бяло месо
1 шепа черни китайски гъби
1 яйце
1 непълна с.л олио
сол

Черните китайски гъби, които най-малко аз персонално съм виждала единствено в изсушен тип, можете да закупите от по-големите магазини, в някои от китайските магазинчета, а също и в магазините за здравословни храни. В източните страни, още в предишното, от тези гъби приготвяли чорба (срещу настинка), а през днешния ден с помощта на науката се знае сигурно, че те намаляват холестерола, работят като натурален антикоагулант и имат противотуморно деяние. Нискокалорични са и набират на организма протеини.

Измийте ги под течаща вода, след което ги залейте с гореща вода, след към 15-20 минутки, те ще набъбнат, увеличавайки най-малко тройно размера си. Измийте ги добре няколко пъти и ги нарежете на по дребни късчета. Нямат натоварен усет като манатарките, да речем, само че тяхната хрупкавост, искрено казано е, занимателна за мен.

Оризът сваряваме, с малко сол на усет, в съответствие 1:3 /ориз:вода/, незабавно след сваряването слагаме в цедилка и измиваме добре под течаща вода. Оставяме да се отцеди.

Като цяло този грамаж пилешко не е доста, само че в случай че обичате повече месо, увеличете го. Нарязваме го на лентички.

Соеви кълнове - тези, които употребих в рецептата, ги, което по никакъв начин не е мъчно. Все отново в по-големите магазините продават и пресни, и такива в консерва.

В малко лой, запържваме месото до побеляване, прибавяме нарязаните гъби, соевите кълнове, разбъркваме няколко пъти и прибавяме ориза. Всичко разбъркваме добре и в средата на тигана вършим дупка, избутвайки ориза от средата към края на тигана, т.е да се получи като вулкан:) Вътре изсипваме яйцето, след което с бързи придвижвания го разбъркваме с ориза.
Това е. Аз прибавих и малко черен пипер. Получава се една огромна порция, колкото в китайски ресторант:)



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР