След успешното кацане на Луната Индия изстреля сонда за изучаване

...
След успешното кацане на Луната Индия изстреля сонда за изучаване
Коментари Харесай

След кацането на Луната: Индия изстреля сонда за изучаване на Слънцето

След сполучливото кацане на Луната Индия изстреля сонда за проучване на Слънцето в 11:50 ч. локално време в събота, оповестиха международните информационни организации. Уебсайтът на Индийската организация за галактически проучвания предаваше онлайн излитането на ракетата, която би трябвало да транспортира сондата към Слънцето.

Предаването е гледано от близо 500 000 фенове. Хиляди хора се събраха покрай мястото на изстрелването. Мисията има за цел да изследва слънчевите ветрове, които могат да причинят разстройства на Земята, известни като полярни сияния.

Космическият транспортен съд " Адитя-L1 " (Aditya-L1 - " слънце ", хинди) е планиран да измине към 1,5 млн. км за четири месеца до постигане на точката на Лагранж - място, където обектите в космоса имат опция да останат на едно място заради баланс на гравитационните сили. 

Мисията има потенциал да бъде " Големият гърмеж " във връзка с науката, считат индийските учени. 

Енергийните частици на Слънцето могат да ударят спътници, които управляват връзките на Земята. Сателитите в ниската земна орбита са главен фокус на световни частни задачи, което прави " Адитя-L1 " доста значим план.

Учените се надяват да научат повече за резултата на слънчевата радиация върху хилядите спътници в орбита. „ Ниската земна орбита е мощно нечиста заради частно присъединяване, тъй че намирането на метод за отбрана на спътниците ще има огромно значение за актуалната галактическа среда ", сподели Рама Рао Нидаманури, началник на отдела по науки за Земята и космоса в Индийския галактически институт.

В по-дългосрочен проект данните от задачата биха могли да оказват помощ за по-добро схващане на въздействието на Слънцето върху климата на Земята, произхода на слънчевия вятър, потокът от частици през Слънчевата система.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР