След успеха в Рим, където впечатли и актьора на Фелини

...
След успеха в Рим, където впечатли и актьора на Фелини
Коментари Харесай

„Добрият шофьор“ с Малин Кръстев и Геро възхити актьор на Фелини

След триумфа в Рим, където впечатли и артиста на Фелини Джузепе Босио ( " Roma ”), " Добрият водач " на Тонислав Христов потегля в кината у нас на 3 ноември. Непосредствено преди този момент игралният дебют на режисьора на " Пощальонът " (номинация за Европейските кино награди ( " Европейски Оскар " ) за най-хубав документален филм през 2017 г.) завоюва сърцата на публиката и на фестивала " Златна роза ". Режисьорът Тонислав Христов и артистът в основната роля, Малин Кръстев, излязоха на сцената на влиятелния кинофорум с фланелки с надпис " Аз съм Добрият водач. В кината от 3 ноември. Бъди и ти Добрият водач ". По този метод двамата анонсираха и идеята на кино лентата да концентрира вниманието върху това да бъдем положителни хора в живота и зад кормилото, Човеци когато и да е, на всяко място, в името на най-голямата полезност – Живота.

Освен Малин Кръстев, в копродукцията на Финландия, България и Швеция вземат участие също Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров.

Филмът е основан по същинска история. Разказва за Иван (Малин Кръстев), който е таксиметров водач в един от огромните черноморски курорти. Той икономисва пари, с цел да се върне във Финландия, където са брачната половинка и синът му, и да поправи грешките от предишното.

По време на фотосите - в България и Финландия по време на пандемията Коронавирус 19, режисьорът Тонислав Христов, който е и съсценарист на " Добрият водач " дружно с Каарле Ахо и Константин Божанов ( " Аве ", " И след това светлина " ) трансформира сюжета, добавяйки в него и персонални детайли, подиуми и истории, инспирирани от същинския живот на актьорите и негови.

Филмът е притежател на премиите за най-хубав филм и най-хубава мъжка роля (Малин Кръстев) на интернационалния София Филм Фест 2023, премията за операторско майсторство на Орлин Руевски на South East European Film Festival, Los Angeles, MOZAIK Bridging the Borders. Печели оценките за игрален дебют на Тонислав Христов, за най-хубава мъжка основна роля - Малин Кръстев и за най-хубава поддържаща мъжка роля - Герасим Георгиев-Геро от общо 10 номинации за Годишните награди на Съюза на българските кино дейци " Васил Гендов ”, а сега е част от Конкурсната стратегия на фестивала " Златна роза ".

Интервю с МАЛИН КРЪСТЕВ за кино лентата четете
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР