След усилена тренировка лесно може да се освежим тялото, просто

...
След усилена тренировка лесно може да се освежим тялото, просто
Коментари Харесай

Как ефективно да премахнем упоритата миризмата от спортните си дрехи

След усилена подготовка елементарно може да се освежим тялото, просто посредством един душ. Но много по-трудно е да се отървем от неприятните миризми, които остават в облеклата, даже откакто сме ги изпрали. Това е постоянно срещан проблем, за тези, които са отдадени на фитнеса и спорта.
 Слепота на носа или за какво не можем да се помиришем
Защо не можем да се помиришем

И за какво това е добре за нас

Оказва се, че миризмата на облеклата за подготовка е по-скоро обвързвана с бактериите, в сравнение с с потта. Всички имаме бактерии по кожата си и когато се потим повече, изключително в синтетичните спортни екипи, влагата и топлината основават идеална среда за микроорганизмите. Те създават боклуци, което е повода за присъщата миризма, оставаща по облеклата.

Но това не е причина просто да изхвърлим обичания си състезателен аутфит. Вместо това може да изпробваме няколко лесни трика, предложени от Huff Post.
 Снимка 636285

Като начало може да прибегнем до , който всички имаме в кухненския долап. Той е натурален и ефикасен метод за разграждане на масла и обезвреждане на бактериите. Достатъчно е да накиснем за малко време облеклата - сред 10 и 30 мин., след което да ги изперем по нормалния метод.

Важно е спортният екип да се изпере директно след подготовка . Най-лошото нещо, което можете да създадем, е да оставим облеклата в чантата си за фитнес или коша за. Това с изключение на струпване на бактерии, може да аргументи и плесен, който води до още по-неприятни миризми.

От значение е да се употребява и , предопределен особено за дейни дрехи . Те имат по-силно деяние, ориентирано да отстранява пот, петна и телесна миризма. Освен това и дезинфекцират.
 Снимка 636286

Не бива да подценяваме и силата на слънцето и да го използваме постоянно, когато има опция. Слънчева светлина е натурален палач на бактерии, по тази причина умерено може да да оставим на нейното въздействие облеклата за час или два.

Когато купуваме състезателен екип, е добре да помислим за материалите , от които той е изработен. По-добре е да се заобикалят синтетични тъкани като полиестер, които са изключително склонни да задържат миризми, защото всъщност са тип пластмаса. Така потта не се всмуква в тъканта - тя просто остава по тялото, създавайки идеална среда за размножаване на бактериите.
 Как и какъв брой постоянно да перем дънките, с цел да удължим живота им
Как и какъв брой постоянно да перем дънките си

Няколко бързи съвета

Изключение са особено създадените платове от огромни марки за спортно облекло, които са предопределени точно да водят потта от тялото и да го поддържат свежо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР