След убийството на таксиметровия шофьор край Разград, от браншовата камара

...
След убийството на таксиметровия шофьор край Разград, от браншовата камара
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори искат пряка линия с телефон 112 и видеорегистратори

След убийството на таксиметровия водач край Разград, от браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи не престават да упорстват за наложително въвеждане на видеорегистратори в такситата, както и паник бутонът да бъде обвързван със 112. Така водачите щели да се усещат по-сигурни, до момента в който са на работа, предава Нова Телевизия.

„ Настоящото законодателство е за паник бутон, само че този паник бутон в последно време не работи, тъй като той е на база на радиостанциите, а радиостанциите в последните години отпадат от приложимост и всичко минава на таблети”, изясни ръководителят на браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов.

Кирил е един от водачите, който самичък си е сложил видеорегистратор преди страната да го е задължила. „ В момента той снима единствено на открито, тъй като нямаме право да снима във вътрешността в колата. Според нас това ще има доста огромно въздействие”, счита Кирил Кирилов – секретар на Националния таксиметров профсъюз.

Кирилов уточни, че, съгласно статистиката, от 2016 година всяка година става най-малко по едно ликвидиране. А страната дава отговор, че сходни оферти не са постъпвали в отрасловото министерство. Оттам споделят и че в случай че такава регулация бъде въведена, то тя би следвало да бъде за сметка на превозвачите.

Засега таксиметровите водачи се въздържали от митинг, щели да изчакат страната да поеме казуса в свои ръце.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР