След убийството на Сара Еверард във Великобритания, страхът на жените

...
След убийството на Сара Еверард във Великобритания, страхът на жените
Коментари Харесай

8 жертви – кървавият резултат от определението китайски вирус

След убийството на Сара Еверард във Англия, страхът на дамите да се движат сами по улиците се ускори, а доста, които до момента не са се страхували, започнаха да си задават повече въпроси и даже да трансформират рутинния си маршрут, с цел да избегнат прекосяване през по-съмнителни места.

Сега пък в Щатите доста дами вероятно ще изпитат боязън да отидат на работа или да посетят СПА център, изключително в случай че са от азиатски генезис. 

Защо един 21-годишен млад мъж взема решение да стреля по хора, главно дами, главно азиатки? Кой продължава да назовава Covid-19 " китайския вирус "? Или една кървава история за силата на думите и омразата, която се разиграва сега в Съединени американски щати.

Нападенията

Осем души са убити при пукотевица в три разнообразни СПА центрове в региона на Атланта, щата Джорджия. Шест от жертвите са дами от азиатски генезис. Арестуван е 21-годишен мъж, който е главният обвинен за всеобщото ликвидиране.

Първото нахлуване е осъществено в 17 ч. локално време. Полицията разполага с доказателства, че килърът първо е минал през масажен и спа център на 50 километра от Атланта. Там е прострелял и умъртвил на място четирима души, а двама други ранени.

Само час по-късно се трансферирал центъра Gold Massage Spa, който е на 48 км от първия спа салон. Там е умъртвил трима души. Накрая убива и една жена в масажно студио на отсрещната улица – Aroma Therapy Spa.

Извършителят

Заподозреният е задържан след дълго гонене на 240 км южно от Атланта часове след нападенията. Стана ясно името му – Робърт Арън Лонг, публикувана бе и негова фотография.

 

White Man captured in Atlanta-area Asian spa shootings is suspected of killing 8 people at 3 locations https://t.co/If5KyfJmEM
— Black American Truth (@BlackAmericanT1) March 17, 2021
 

Той е бил преследван и заставен със мощ да спре колата си. 

Жертвите

Шест от осемте жертви са дами от азиатски генезис. Полицията подозира, че водещият претекст на закононарушението е расова ненавист. И трите салона са в обитаем най-вече с азиатци регион. Търси се връзката сред случаите. Появиха се изказвания, че не всички жертви и ранени са азиатци.

Азиатците в Съединени американски щати са обект на доста повече набези от експлоадирането на пандемията ковид насам, като биват упреквани за отговорни за разпространяването на болестта. След убийствата полицията в Ню Йорк ускори наличието си в азиатските общности в града.

В тирада предишния четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди насилието против американците от азиатски генезис и сподели, че те са " атакувани, унизени, упреквани и употребявани като изкупителни жертви ". Престъпленията против хора от азиатската общественост в Съединени американски щати се усилиха трикратно, като от 49 през 2019 година станаха 122 предходната година, съгласно данни на основания в Сан Бернардино в Калифорния Център за проучване на омразата и екстремизма.

В щата Джорджия, в който бяха извършени убийствата, има близо 500 000 поданици от азиатски генезис, което е малко над 4 % от популацията му.

" Китайският вирус "

В цялата страна азиатско-американски водачи споделят, че техните общности са изправени пред повишаване на закононарушенията от ненавист, защото коронавирусът подхранва ксенофобията против азиатците.

Бившият президент Доналд Тръмп постоянно наричаше пандемията " китайски вирус "  и Kung Flu, макар предизвестията на Световната здравна организация да не употребява географски локации при наименуване на болести.

 
" Пиши, когато се прибереш " – новото женско придвижване
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР