След убийството на двама млади полицаи в германската провинция Райнланд-Пфалц

...
След убийството на двама млади полицаи в германската провинция Райнланд-Пфалц
Коментари Харесай

Кой уби двамата млади полицаи в Германия?


След убийството на двама млади служители на реда в немската провинция Райнланд-Пфалц бяха арестувани двама души. Информацията, че са били бракониери, в началото бе отхвърлена от полицията като слух.

Престъплението потресе цяла Германия: 24-годишна полицайка, на финала на стажа си, и 29-годишният ѝ сътрудник - старши комисар, бяха убити при осъществяването на инспекция на недоверчив автомобил в понеделник заран край град Кузел, провинция Райнланд-Пфалц. Те успяли да уведомят, че са намерили в колата погубен дивеч, след което съобщили " Те стрелят ". Младата жена била убита незабавно с изстрел в главата, служителят на реда не умрял неотложно и съумял на собствен ред да стреля, само че нанесъл единствено провали на автомобила на заподозряните. При идването на подкрепленията автомобилът към този момент не бил на мястото на престъплението, само че били открити персонална карта и шофьорска брошура.

" Прилича на екзекуция ", разяснява федералната министърка на вътрешните работи Нанси Фезер. Канцлерът Олаф Шолц от своя страна написа в Туитър, че е доста подтиснат от случилото се и мисли за служителите на реда, които всекидневно рискуват живота си, с цел да защитят жителите. Същевременно прикани за оптимално бързи разкрития.

Единият от причинителите - 38-годишен предприемач - бе арестуван от специфичните елементи още същия ден в колата си в град Зулцбах в Саарланд. Той не бил незнаен на полицията, само че не бил задържан до тогава, имал позволение за оръжие. Малко по-късно в къща в същия град бил арестуван без да окаже опозиция и втори обвинен на 32 години. И двамата арестувани са германци, единият към този момент се възползва от правото си да мълчи, другият е направил изказвания.

Според формалните известия на проверяващите, двамата заподозряни са били бракониери и са превозвали с колата си погубен дивеч, когато са били спряни от служителите на реда. Двамата взаимно разкрили пукотевица с ловните си пушки - и младата полицайка, и сътрудника ѝ са били уцелени в главите. Основното пояснение (засега) за изключително бруталния метод на двамата заподозряни е, че бракониерството е било техен главен занаят, те са се занимавали с него професионално и са продавали месото на животните и ловните титли - общественото им състояние не било от най-стабилните.

100-процентна реконструция на закононарушението досега не е осъществена - разчита се на показанията на арестуваните, както и на идните оперативно-следствени дейности.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР