След церемонията по полагане на клетва в сградата на Народното

...
След церемонията по полагане на клетва в сградата на Народното
Коментари Харесай

Радев към служебния кабинет: Знам колко ви беше трудно, раздадохте се докрай

След церемонията по полагане на клетва в постройката на Народното събрание, президентът одобри на " Дондуков 2 " състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 година. 

" Само преди десет месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната във вихъра на един коктейл от рецесии - рекордни цени на горивата и галопираща инфлация, липса на газ, контракти, търгове, интерконектор и цени до небесата, липса на закони по ПВУ, нула одобрени европейски стратегии. Въпреки лимитираните принадлежности на служебното държавно управление, вие освен се справихте с преодоляването на рецесиите, само че решихте и стратегически за България въпроси и отворихте нови благоприятни условия за възходящо развиване на страната ", сподели президентът Радев.

Държавният глава даде пример със бранш " енергетика ", където е имало потребност от сериозно неотложни дейности. Спомена интерконектора с Гърция и старта на този със Сърбия, организирането на търгове за доставка на газ и контракт за доставка на полутечен газ до газопреносната мрежа на Гърция и Турция. Както и това " Лукойл " да се записва у нас, да заплаща налозите си тук и да се преценява с българските управляващи. 

" Дадохте успокоение за идващите държавни управления за 20 години напред. България с помощта на вашите старания се утвърди като скъп фактор в района ", сподели президентът.

Румен Радев благодари на служебния кабинет и поради това, че са организирали транспарантни и почтени избори, че са създали проекта по ПВУ и правосъдната промяна, привлекли са първият транш от 2.7 млн. лева, и са спомогнали за утвърждението са всички 10 европейски стратегии. Спомена също и напредъкът по Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и използването на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията. Още многократното повишаване на вложенията и отпушването на застоя на модернизацията в българската войска.

Президентът благодари на служебните министри и за това, че в тежките условия на рецесия са показали старания и професионализъм за обезпечаване на обществена протекция на хората от най-уязвимите групи. 

" Въпреки офанзивите показахте, че страната ни може да се ръководи транспарантно, отговорно и отчетно. Бяхте извънредно обединен тим, единен от една идея - България и благоденствието на българския народ.

" Вие успяхте, тъй като показахте темперамент освен в оправянето с тежките рецесии, само че и в отговорността и смелостта да вземате значими решения за бъдещето. Знам какъв брой ви беше мъчно, какъв брой старания ви коства. Раздадохте се до дъно. Искам да ви благодаря. Но най-голямото задоволство за вас е фактът, че дадохте успокоение на хората и придвижихте страната напред ", заключи президентът Румен Радев.

Служебният министър председател Гълъб Донев от своя страна благодари на президента за поддръжката през тези десет месеца.

" Действително започнахме работа в една среда, в която страната беше сложена на пауза. В която рецесиите следваха една след друга. Среда, в която българските жители и българският бизнес се чудеха по какъв начин ще премине зимата - дали ще са на топло или на мрачно ", сподели Гълъб Донев.

Той регистрира свършеното от служебното държавно управление, като посочи че са обезпечили успокоение и сигурност за действието на всички публични системи и са посочили на вложителите, че България е сигурна, постоянна и предвидима страна и основава среда, в която може да се влага.

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР