След триседмичен семинар стажантите се връщат в общността си, за

...
След триседмичен семинар стажантите се връщат в общността си, за
Коментари Харесай

Светило В Психиатрията Ни Прави Най-Ценния Подарък! Само С Една Салфетка И Химикалка Можете Да Промените Целия Си Живот! Ето Как!

След триседмичен семинар стажантите се връщат в общността си, с цел да оказват помощ на хората, които страдат от меланхолия, алкохолизъм и други разстройства. Накратко, Викрам основава непрофесионални психически служащи. Две скорошни изследвания демонстрират, че неговите старания имат резултат.

Проблемът, който Викрам преглежда – неналичието на налична грижа за психологичното здраве – напълно не се лимитира до Индия. Доклад на Световната здравна организация предвижда, че до 2030 година депресията ще бъде водещата причина за болесттите в международен мащаб.

Колкото и да са уверени в цената на професионалната терапия, психолозите са наясно, че е нужно доста повече, с цел да се борим дейно с разпространяването на психологичните разстройства и напрежението в идващите генерации. Всички ние – родители, учители и възпитатели, е нужно да усвоим някои базисни техники, основани на научни проучвания, които ще оказват помощ за психологичното благостояние на децата ни.

За тази цел организацията GoZen започва няколко начинания, първата от които е известна като „ Методът на хартиената салфетка “. Всяка седмица тя предлага друго предизвикателство, за което е нужна единствено хартиена салфетка и химикалка. Целта е всеки да преподаде тази техника на различен човек и да го помоли да направи същото на собствен ред.

Методът на хартиената салфетка. Предизвикателство #1: Твоите мощни страни

Какво? Идентифицирайте и прилагайте мощните си страни, когато решавате проблем.

Как? Очертайте ръката си върху салфетка или лист хартия. Напишете пет от вашите най-силни страни - по една на всеки пръст. Ако вършиме упражнението с децата си, можете да ги попитате какви съгласно тях са техните най-силни страни и да им помогнете да ги напишат. По-желание: напишете мощните страни и на самата си ръка.

След това? Следващия път, когато се изправиш пред компликация, избери пръст. Използвай силата си, с цел да пристъпиш към решение на казуса.

Предизвикателството? Предай нататък. Нека индивида, който научите на това упражнение, да научи различен човек, написа Обекти.бг.

Науката в резюме: Редица проучвания сочат, че идентифицирането и използването на мощните страни на характера усилва удовлетворанието от живота, психологичното богатство и даже образователните достижения.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР