След тридневни усилия водолази най-после успяха да извадят на повърхността

...
След тридневни усилия водолази най-после успяха да извадят на повърхността
Коментари Харесай

Извадиха на повърхността подводницата с 3 т кокаин, открита край бреговете на Испания

След тридневни старания водолази най-сетне съумяха да извадят на повърхността подводницата, която транспортира три тона кокаин и която през уикенда беше открита край крайбрежията на Испания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Подводницата, дълга 20 метра, беше изоставена край крайбрежията на региона Галисия, в Северозападна Испания. След изваждането й на повърхността тя беше ориентирана към Алдан, покрай Виго.

Още при откриването и претърсването на подводницата в нея бяха открити 152 пакета с кокаин. Днес префектът на региона Хавиер Лосада де Аспиасу разгласи, че трите тона в нея са можели да бъдат изтъргувани за до 100 милиона евро.

Испанската полиция и финансовото министерство на Испания обявиха, че това е първият път, в който накротрафиканти вършат опит да употребяват подводница в Европа. По думите им тази тактичност за контрабанда на кокаин е " много честа " в Съединени американски щати.

Подводницата е била направена от фибростъкло. Тя беше проследена, до момента в който плаваше през Атлантическия океан, и хваната в границите на интернационална интервенция с присъединяване на общо 240 сътрудници от Испания, Португалия, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Бразилия. От подводницата кокаинът е трябвало да бъде трансфериран на различен кораб, само че в събота вечерта тримата души на борда й я изоставили посред бурното испанско море. Арестувани са двама еквадорски жители, в миг, в който са се опитвали да изоставен подводницата. Трети еквадорец е избягал, добавя Асошиейтед прес.

Засега не е ясно къде е бил претрупан кокаинът в подводницата и следствието в тази тенденция продължава, прибавя Франс прес.

" Това беше една историческа интервенция ", сподели през днешния ден Хавиер Лосада де Аспиасу във връзка залавянето на подводницата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР