След три дни обсъждане депутатите приеха правилника за организацията и

...
След три дни обсъждане депутатите приеха правилника за организацията и
Коментари Харесай

След три дни обсъждане депутатите приеха правилника за организацията на Народното събрание

След три дни разискване депутатите одобриха правилника за организацията и активността на Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Народните визиите утвърдиха предлагането на Петър Петров („ Възраждане “) за редакция във финансовите правила по бюджета на Народното събрание, на база на които се пресмятат възнагражденията им. Към главните заплати на депутатите се начисляват спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит – едно на 100 за всяка прослужена година. Сега, с препоръчаната от Петров редакция, към трудов се прибавя „ или застрахователен “ стаж.

По време на полемиката Петров изясни, че предлагането е техническо и цели да се избегне дискриминация на самоосигуряващите се лица. В поддръжка на редакцията за стажа гласоподаваха 116 народни представители, 46 бяха " срещу " и 38 се въздържаха.

Депутатите няма да имат безвъзмезден достъп до правно-информационни системи и до библиотеки и читални, реши още Народното събрание. Предложението на депутатите да се обезпечава безвъзмезден абонамент за правно-информационна система първо беше признато, а по-късно отхвърлено. Прегласуването беше поискано от Мирослав Иванов от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ с аргумента, че всеки народен представител, който желае да употребява тази услуга, може да си я заплати. Според него не е нужно Народно събрание да заплаща за нещо, което евентуално половината от народните представители няма да употребяват.

Николай Дренчев от „ Възраждане “ уточни, че той и сътрудниците му, които са подкрепили предлагането, също се грижат за всеки лев, който излиза от бюджета на Народното събрание, само че попита, в случай че достъпът до правно-информационни системи е безценен, какъв брой по-скъпо е незнанието. Разходите нямаше да са огромни, а изгодата от повдигането на компетентността и нашата работа щеше да е надалеч по-голяма, само че, за жалост, не се одобри, разяснява той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР