След трансфера на Александър Везенков в Сакраменто, разказваме ви как

...
След трансфера на Александър Везенков в Сакраменто, разказваме ви как
Коментари Харесай

Българско семейство в Скраменто развива успешен клуб по фехтовка и изгражда шампиони в столицата на Калифорния

След прехвърлянето на Александър Везенков в Сакраменто, описваме ви по какъв начин едно българско семейство развива сполучлив клуб по фехтовка и построява първенци в столицата на Калифорния.

От Съединени американски щати с любопитната история ни среща специфичният делегат на Българска национална телевизия Радостин Любомиров.

Вече над 20 години семейство Христови живее в Сакраменто и работи интензивно за сбъдването на своята американска фантазия. С цената на доста старания те съумяват да реализират в действителност впечатляващи резултати.

В Съединени американски щати първи идва Христо, а след него идват Кристиян и Цветелина. Тримата са отдадени на фехтовката, като в България са носители на голям брой оценки. Христо Христов е бил и асистент треньор в националния ни тим.

„ Работата върви прелестно, имаме триумфи. Преди ден приключи шампионата на Америка, там взехме два златни медала “, съобщи Христо пред камерата на Българска национална телевизия.

Клубът им „ Фенсинг Академи “ към този момент няколко години основава първенци. Работата им е толкоз добра, че Цветелина е поканена за треньор в националния тим на Съединени американски щати за кадети.

„ По принцип виждам по какъв начин да бъда по-добра всеки един ден. Дали взимаме медали или не, аз се прибирам у дома при трите си деца. Много е мъчно да бъдеш добра майка, добра брачна половинка, добър треньор. Всички деца в нашия клуб за като мои деца “, сподели от своя страна Цветелина.

По стъпките им към този момент вървят две от трите деца на Цветелина и Кристиян. Само преди няколко дни единият им наследник – Никълъс, се класира на седмо място в националния шампионат за състезатели до 10 години, а по-големият – Роман, се подреди 16-и.

„ Всичко това, което съм си представял, че ще реализираме и желаеме да се занимаваме – става! “, съобщи Кристиян.

За семейство Христови Сакраменто е втори дом, те са построили всичко тук от нулата, а сега в клуба им упражняват 130 състезатели. Тема на диалога ни е и прекосяването на Александър Везенков в Сакраменто Кингс.

„ Сакраменто е превъзходен град и се надяваме, че Везенков ще се внедри доста бързо “, показа Кристиян.

„ За да стигне до Сакраменто Кингс, несъмнено би трябвало да има нещо доста особено в него, тъй като баскетболът е спорт, който милиони го практикуват “, добави Цветелина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР