След точно 8 месеца от жестокото убийство на 24-годишния Димитър

...
След точно 8 месеца от жестокото убийство на 24-годишния Димитър
Коментари Харесай

8 месеца от жестокото убийство на 24-годишния Митко, връщат в България обвинения в тежкото престъпление

След тъкмо 8 месеца от жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър в пловдивското село Цалапица, посоченият за причинител на тежкото закононарушение Рангел Бизюрев се връща в България. 30-годишният мъж ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването. Властите на Кралство Дания го предават на страната ни след решение на две правосъдни инстанции в скандинавската страна и след издадена за неговия арест европейска заповед за задържане.

От жестокото закононарушение, станало на 20 юли, предходната година, майката на убития юноша и негови близки и другари стачкуват за ускоряването на процеса по екстрадиция на Рангел Бизюрев, с цел да може да даде показания по делото. Той съумя да напусне България съвсем незабавно след тежкото закононарушение, а за ареста му беше издадена европейска заповед. Близо 4 месеца след ликвидиране, беше арестуван в провинциално градче в Дания.

Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в укривателство по отношение на убийството, са в пловдивския арест, а околните на убития юноша, който беше открит под купчина със строителни боклуци, не престават да упорстват обвиняването на братята да бъде променено в съучастничество.

Делото против близнаците е на 26 март. Предишните две съвещания на съда бяха отсрочени точно поради отсъствието на обвинявания в убийството Рангел Бизюрев.

След привеждането му впловдивския арест, Окръжната прокуратура ще изиска непрекъснатото му задържане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР