След тези избори единственото възможност е да има геополитическо мнозинство.

...
След тези избори единственото възможност е да има геополитическо мнозинство.
Коментари Харесай

Нейнски: Парламентарни и местни избори заедно означава да се обслужи интереса на Русия

„ След тези избори единственото опция е да има геополитическо болшинство. Става дума не за  мнозинство, а за коалиция. Съставянето на болшинство е основно значимо в един интервал на доста сериозен геополитически провокации и пред България, и пред света. “ Това разяснява някогашният ни дипломат в Турция Надежда Нейнски.

По думите ѝ еврозоната и Шенген, както и правосъдната промяна и проблемите с проекта за възобновяване директно зависят от това дали България ще бъде постоянна и предсказуема страна през идващите четири години.

В тези секции се гласоподава единствено на хартия

„ Смятам че би трябвало да се сформира такова евроатлантическо болшинство и това ще бъде огромната отговорност на първия, който и да е той, да предложи формулата за основаването на евроатлантическо болшинство, което да излъчи държавно управление с четиригодишен мандат. Защото концепцията да се вършат нови избори е неприятна “, добави Нейнски.

Според нея нови избори дружно с локалните ще изместят геополитическия спор на назад във времето.

От ЦИК оповестяват, че има пет сигнала към 9 часа за разпечатани празни листи

„ Евероатлантическо болшинство - това са парламентарните избори. Те са тези, които оформят лицето на една страна. Местните избори имат радикално друга динамичност. Там няма геополитически диалог и осъществяване на парламентарни и локални избори дружно значи всъщност да се обслужи интереса на Русия сега и да се сложи геополитическия спор на назад във времето “, сподели още Нейнски.

Тя разяснява, че България е геополитически и стратегически приоритет

„ Войната най-вероятно ще бъде дълга. Ние виждаме какви са последствията за света от тази инвазия на Русия в Украйна. Заплахите, които съществуват и когато разясняваме, че Путин чака вероятно разделяне на Европа - чака какви ще бъдат европейските избори, чака какви ще бъдат изборите в Съединените щати, т.е. приказва се за дълготрайна вероятност. Няма логичност България да прави къси хоризонти “, обясни  Нейнски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР