След тежките кризи, които настъпиха в България - социална, икономическа,

...
След тежките кризи, които настъпиха в България - социална, икономическа,
Коментари Харесай

Нинова: Ще създадем нов закон за дейността на колекторските фирми

„ След тежките рецесии, които настъпиха в България - обществена, икономическа, повишение на цените, енергийна, хората са подложени на психически и тук-там физически напън за събирания на вземания , задачата ни е страната да отбрани семействата от произвол на колекторските компании . Това съобщи министърът на стопанската система Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Нинова уточни, че е поискала от съдружните сътрудници да задействат уговорка, която изисква привикване на експертен съвет за основаване на общ законопроект .

„ Всяка от партиите в обединението излъчи представители, през днешния ден е нашата първа среща и започваме подготовка на ред и правила, по които да се вземат тези вземания. Да се постави завършек на издевателството над хората “, акцентира Нинова.



Тя добави, че в България има регистрирани 17 колекторски компании, само че е извънредно безреден методът на събиране на вземанията.

„ Затова ще предложим да се вкарат правила за събиране на тези вземания . Няма уредена процедура за осведоменост, с цел да може длъжникът да реагира, има натоварване на вземането с спомагателни суми. Да не се поставят обществени разгласи пред жилищата на хората, а да се търсят персонално те, а не късно да идват някакви хора, които не се легитимират кои са, стартират да заплашват. На вниманието ни са всички тези проблеми “, безапелационна е Нинова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР