След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия

...
След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия
Коментари Харесай

Зала 1 на НДК на крака след невероятния спектакъл Flying bach

След стотици разпродадени дати из Европа, Северна Америка и Азия натрупа от международни първенци по брейкденс и младата балерина Виргиния Тормакио изправиха на крайници близо 1500 фенове със спектаъла „Летящия Бах“ в НДК.

Прекрасната аудитория бе във екстаз от комплицираните фигури, в комбиниране с фугите и на Бах и сложността на интерпретацията на класическата музика посредством брейкденс. Желанието на основателите на спектакъла Кристоф Хагел и Вартан Васил – „ да впечатлим безусловно всяка публика във всяка страна с нашето изкуство “ – се осъществя на 100% и на родна територия. Балерината, фина и нежна като перце, привнесе още повече хубост и изящност, летейки ефирно измежду натрупа от осем брейк първенци: Бени Кимото (световен връх за въртене на глава (60 завъртания), Бибой Риъл, Бибой Тим, Спайдър, Пънишър, Рейбуум, Лу-Из и Лил Зуу.

За първи път в България, и с последно зрелище за 2017, съставът Red Bull Flying Bach се наслаждения на столицата и оцени красивата панорама към Витоша. Там те се стопираха, с цел да се увековечат в фотоси с скъпата панорама.

„ Благодарни сме, че най-сетне имахме опцията да се изявим на българска сцена. Отдавна чакахме този миг, и фурорът в зала 1 ще остане в сърцата ни вечно! “ – показа Майкъл Роузман – Микел – артистичен шеф и част от шоуто като брейкденсър от основаването на състава.

„ Уау, просто уау, довечера усетих, че всички летят с нас в залата и супер доста се кефят на тази невиждана комбинация на улични танци с класика! Благодаря за незабравимото прекарване “ – бяха думите на Бибой Риъл – роден в Кейптаун и истински брейкър, който въплъщава себе си посредством този танц.

На рояла, бе Вида Калоянова – Хагел, която бе доста разчувствана да свири още веднъж пред българска аудитория „ Добре темперирано пиано “* от Й. С. Бах. Тържественото разкриване на спектакъла направи Вида, дружно с дружно с сътрудника си на чембалото. „ За мен е доста вълнуващо да изсвирвам в родния ми град след близо 30 години като солист. Съпругът ми е доста благополучен, че спектакълът гостува в България, откъдето е почнала моята музикална кариера. Тази вечер ще помня постоянно! Благодаря на публиката за поддръжката и безбройните овации! “

„ Влюбена съм в българската аудитория! Иска ми се да има още най-малко 2 спектакъла в тази прелестна страна, хората са толкоз сърдечни! ”, показа разчувстваната италианска балерина Виргиниа Томаркио.

Вечерта след сполучливия си първи театър, Летящите стъпки посетиха столичен клуб наоколо до НДК, където се сляха с танцуващите и честваха съвсем до сутринта.

Благодарим за съдействието на уредниците Sofia Music Enterprises за професионализма и съдействието в реализирането на този дълго чакан план.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР