След срещата си със словашкия премиер Роберт Фицо, украинският министър-председател

...
След срещата си със словашкия премиер Роберт Фицо, украинският министър-председател
Коментари Харесай

Денис Шмигал и Роберт Фицо подписаха декларация за доверие и уважение

След срещата си със словашкия министър председател Роберт Фицо, украинският министър-председател Денис Шмигал разгласи подписването на декларация, която има за цел да укрепи двустранните връзки " на основата на взаимно доверие и почитание ". Това заяви Денис Шмигал в канала си в Telegram, съобщи Европейская истина, представена от " Фокус ".

В изказване за подписаната декларация се отбелязва " твърдата и поредна поддръжка на Словакия за европейската интеграция на Украйна ".

Тя показва поддръжката си за " формулата за мир " на президента Володимир Зеленски и акцентира смисъла на присъединяване на Словакия във възобновяване на Украйна.

Изявлението удостоверява значимостта на присъединяване на Словакия в филантропичното разминиране на Украйна и отбелязва значимостта на взаимните старания за гарантиране на световната продоволствена сигурност, увеличение на директния капацитет за експорт на украински селскостопански артикули.

Министър-председателите акцентират значимостта на развиването на военнотехническото съдействие на комерсиална основа.

Те също по този начин удостоверяват готовността си за по-нататъшно съдействие, ориентирано към ценене на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна в нейните интернационално приети граници.

След срещата с Фицо в Ужгород (административен център на Закарпатската област на Украйна) Шмигал съобщи, че словашкото държавно управление няма да блокира покупката на оръжия за Украйна и съоръжение от словашкия бизнес и ще поддържа програмата за Украйна, която планува отпущането на 50 милиарда евро за Украйна от Европейски Съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР