След среднощно заседание, продължило до 5.20 часа тази сутрин, Народното

...
След среднощно заседание, продължило до 5.20 часа тази сутрин, Народното
Коментари Харесай

Депутатите продължават с второто четене на държавния бюджет

След среднощно съвещание, траяло до 5.20 часа тази заран, Народното събрание ще продължи работата по второто четене на държавния бюджет. Малко след 01.00 часа депутатите не съумяха да съберат кворум и ръководителят Никола Минчев реши да организира съвещанието в режим докладване на текстове от законопроекта и дебатирането им, само че без опция за гласоподаване. Разискванията през нощта се организираха в полупразна пленарна зала.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев изиска връщане на бюджета в отрасловата парламентарна комисия, с цел да бъде обновен след военните дейности в Украйна, които ще доведат до в допълнение оскъпяване на енергоносителите.

" Ако ние затворим бюджетната процедура, възможни корекции на бюджета ще лишават не по-малко от два месеца, с цел да бъдат приложени. Не се ли заделят в този момент пари за такива обезщетения, няма по какъв начин да бъдат дадени, даже държавното управление да ги има ", сподели Добрев, представен от БНР.

Енергийният министър Александър Николов упрекна ГЕРБ за положението на енергетиката у нас, а вицепремиерът Корнелия Нинова прикани дебатите да се върнат в професионалния им звук.

Разискванията по бюджета неведнъж бяха прекъсвани от процедурни хватки, както и от реплики и дуплики с напълно политически темперамент без причини всъщност.

" Уважаеми сътрудници от ръководещото болшинство, качили сте се на джипката и сте се запътили, само че да знаете, че сте се запътили към пропастта ", съобщи Байрам Байрам от Движение за права и свободи.

" Първо е среднощната джипка поради вас, тъй като в случай че не бяхте забавили цялото приемане на всички неща, с преустановяване на дебата, на всичко останало, ние щяхме в действителност да сме дали своят вот или прочели този текст ", отговори Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ".

В ранните утринни часове съвещанието въпреки всичко бе прекъснато, откакто дребното останали депутати в пленарната зала настояха за това, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР