След смъртта си Милчо Левиев (1937-2019) остава в родния Пловдив,

...
След смъртта си Милчо Левиев (1937-2019) остава в родния Пловдив,
Коментари Харесай

Прахът на Милчо Левиев остава в Пловдив, Лос Анджелис и Солун

След гибелта си Милчо Левиев (1937-2019) остава в родния Пловдив, в Лос Анджелис и в Солун, заяви bTV.  Вчера част от прахът му бе разпилян над Стария град от Вики Алмазиду, в наличието на родственици, другари и сътрудници, измежду които и президентът Петър Стоянов. Церемонията се състоя на Рахат тепе - обичано място на огромния музикант в обичаният му град. 

„ Той има албум „ Мъжът от Пловдив “, има непознати музиканти, които не са чували България, само че знаят Пловдив “, сподели Вики Алмазиду, музата и брачната половинка на Милчо Левиев, с които той живееше и създаваше музика през последните 20 години. 

Тя описа, че последното предпочитание на Милчо било прахът му да бъде хвърлен първо над неговия роден град Пловдив, а по-късно – над Лос Анджелис и над Солун, където живееха дружно с Милчо. За него Солун обединяваше Стария град на Пловдив и океана на Лос Анджелис.

Част от праха на Милчо Левиев лежи в гроба му на алеята на създателите в Софийските централни гробища, друга част е изпратена на неговия другар Фред Селдъм в Лос Анджелис - тя ще се разпръсне над океана, и част ще полети над Солун и Егейско море.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР