След смъртта на Мартин Нотариуса паяжината на престъпната империя, в

...
След смъртта на Мартин Нотариуса паяжината на престъпната империя, в
Коментари Харесай

ГДПОБ – бардак за евтини к*рви и мутреси

След гибелта на Мартин Нотариуса паяжината на незаконната империя, в която е бил дребно и насмукано с кръв паяче, занапред ще се разплита. А по-вероятно е да потъне в прашна директория с нискокачествени фотоси от охранителни камери. На обществото не му пука изключително за сходни мръсници, с каквито естествените хора рядко имат досег.

 

Има обаче един въпрос, на който би трябвало да се даде мигновен и категоричен отговор – кой назначи жена му, парцалесата Гери, в ГДБОП? Защото това е не незаконната просто морално и институционално империя, в проваляне, това е въпрос на национална сигурност.

 

Тенденцията е толкоз явна, че ще я забележи и Орхан Мурад измежду нощ. Сякаш напълно съзнателно на всяка мутра, аферист, долнокачествен дилър или махленски убиец, е зачислена шафрантия със служебна карта, която да му подвига члена и самочувствието.

Явно да чукаш джукеста и татуирана бопаджийка е новият знак на бандитски лукс, изместил мерцедеса G класа и дебелия златен ланец, които изпълняваха същата роля в края на предишния век.

 

Нужно ли е да напомням съществото Симона Радева, която се грижеше за всеобщия палач Георги Семерджиев и измежду нощ го обслужваше административно и материално? Ами одъртяващата бръмчалка Любка, която помагаше на изрода с поршето, размазал нещастния французин по пътя към летището? Ясно е, че всеки отпадък с пари и контакти си има по една дашна парцалеса в Министерство на вътрешните работи за чадър.

 

Ниският обществен статус на Министерство на вътрешните работи и неговите чиновници, слабата кадрова политика, неефективната селекция и несъответстваща подготовка, грешките в кариерното развиване са от дълго време известни дупки в системата на силовото министерство. Наглите дебелаци с палки в ръка и неудачните провинциални синчета, нагласени на топла държавна работа, са завещание от времената на зрелия соц.

Превръщането на силовото ведомство в бардак обаче е нещо ново, най-малко за неизкушения в тематиката наблюдаващ.

 

Всички имаме право на неотложен отговор от министър Калин Стоянов кой е индивидът, подписал заповедта за назначението на Гергана Нотариусова в системата на Министерство на вътрешните работи. По какъв метод тази брюнетка дава отговор на минималните стандарти за професионално образование, умствено развиване и време на реакция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Може ли да мине психотест? Кой е ревизирал документите й за приключено обучение, кой е провел изявлението за работа, кой е трябвало да следи за държанието на тази служителка и за връзките й с представителите на подземния свят? Въобще какви хора се назначават в Министерство на вътрешните работи и в положение ли са да правят тази работа? Или каквато и да била друга, с изключение на да им се празнят върху очилата, с което стана печално известна гореспоменатата Симона?

 

Силовото ведомство явно не е в положение да се оправи с главната си задача да пази жителите и да обезпечи тяхното успокоение. Получава се обстановка, в която Министерство на вътрешните работи действително е евтина спомагателна конструкция за развлечение на тези, от които би трябвало да ни пази. Нещо като батальоните от проститутки, които съпровождат бойците преди и след борба. Хем за премия, хем за покачване на бойния дух. Е, и на други работи…

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР