След случая с 18 деца със симптоми на натравяне в

...
След случая с 18 деца със симптоми на натравяне в
Коментари Харесай

18 деца със симптоми на натравяне са в болница след лагер в Банско

След случая с 18 деца със признаци на натравяне в Банско от Агенцията по храните оповестиха за Българска национална телевизия, че са взети 17 проби от храната, която децата са консумирали в в предпоследния ден от пътуването си. Резултатите ще станат ясни другата седмица.

18 от децата остават за лекуване в болничното заведение в Разлог. Те са на възраст сред 13 и 17 години. До два дни ще има резултати от взетите им проби, с цел да се разбере дали става дума за вирусно заболяване или хранително натравяне.

" Децата са с гадене и повръщане. През нощта множеството са изкарали умерено, четири от тях са били с температура. Тази заран всички са спокойни и се усещат добре ", изясни шефът на болничното заведение в Разлог доктор Божикова.

Децата е трябвало през вчерашния ден да се приберат от екскурзията, само че първите им признаци стартират в 5 часа сутринта. 30 деца постъпват в болничното заведение, 18 от тях остават за лекуване. С тях няма родители, на място са госпожите, които са били на летния лагер. Ще останат в болничното заведение до отшумяване на признаците и стабилизиране на положението им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР