След скока на природния газ и рекордните цени на електроенергията

...
След скока на природния газ и рекордните цени на електроенергията
Коментари Харесай

При лошия сценарий за цените: 2,87 за литър дизел през декем...

След скока на природния газ и рекордните цени на електрическата енергия за бизнеса съгласно специалистите сходен сюжет ни чака и при петролните артикули, а вследствие на това - и в превоза. Суровият нефт продължава да нараства в световен мащаб и към този момент приближава 80 $ за барел, откакто цената му се увеличи до най-високите равнища на борсата за последните 7 години. Последно сходни стойности за барел се търгуваха през 2014 година

Колебанията на интернационалните пазари към този момент дадоха отражение и върху родната търговия на дребно, като за ден в понеделник (4 октомври) цените по колонките скочиха приблизително с 2 стотинки за литър бензин или дизел и стигнаха междинна цена от 2,30 лева за литър и при двете най-масови горива. Така България е напът да стигне едни от най-високите цени при горивата в последните 3 години, които са точно от октомври 2018 година. Анализите демонстрират, че на 5 октомври 2018 година литър бензин в страната е коствал 2,29 лв. (или със стотинка по-малко, в сравнение с в момента).

Експерти предвиждат, че цената на бензина на колонка за крайния консуматор ще продължи да пораства в целия свят и към края на декември т.г. може да има още до 25% нарастване по отношение на моментните цени. Бърза сметка демонстрира, че в случай че сходни прогнози се осъществен, цената за родните консуматори може да подмине 2,87 лева за литър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР