След сигнал на общински съветник, започва проверка за незаконни къщи

...
След сигнал на общински съветник, започва проверка за незаконни къщи
Коментари Харесай

Проверяват за незаконни къщи в русенски квартал

След сигнал на общински консултант, з апочва инспекция за противозаконни къщи в квартал " Тракцията " в Русе , съобщи БГНЕС.

Иво Пазарджиев уведоми, че са установени нерегламентирани здания в няколко русенски квартала и настоя кметът на града Пламен Стоилов да даде отговор дали са наложени административни санкции и дали са стартирани процедури по премахването на противозаконните къщи по време на втория му мандат.

От своя страна заместник-кметът на общината Димитър Наков посъветва Пазарджиев да подаде съответен сигнал, който да се прегледа от общинската администрация.

Видимо е и без човек да е експерт, че някои от въпросните къщи нямат никакви отстояния от улица и няма по какъв начин да са били законни все още, когато са били издигнати, уточни още Пазарджиев. По тази причина той прикани общината да не чака съответни сигнали , а да се самосезира и да прави периодически инспекции в кварталите, за които е ясно, че има наклонност към нелегално строителство.

От общината се оправдаха, че разполагат единствено с шестима чиновници, които би трябвало да преглеждат близо 900 сигнала годишно. Въпреки това те дадоха обещание, че ще стартират публично разглеждане на сигнала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР