След шоуто в Мумбай, този път Мария Грация Кюри избра

...
След шоуто в Мумбай, този път Мария Грация Кюри избра
Коментари Харесай

Dior почете Фрида Кало и мексиканската култура с круизната си колекция

След шоуто в Мумбай, този път Мария Грация Кюри избра да показа круизната сбирка на Dior за 2024 в мексиканската столица. Конкретното място Colegio San Ildefonso тя избира неслучайно, тъй като освен е в сърцето на Мексико Сити, само че и тъй като точно там през 1920 година се срещат Фрида Кало и Диего Ривера. Това незабавно подсказва, че мексиканската художничка е един от главните източници на ентусиазъм за артистичния шеф на Dior.

„ Хареса ми опцията да тълкувам още веднъж духа и дрешника на Фрида Кало от модерна позиция “, сподели Кюри. Така че в моделите се открояват пеперуди, папагали, маймуни и божествен птици, познати от творбите на Фрида Кало - както нейните автопортрети, по този начин и натюрмортите, които тя толкоз постоянно рисува и в които описа за болката си. Сред щампите, бродериите и даже бижутата обаче изключително се откроява пеперудата като знак на трансформацията. Мария Грация Кюри е въодушевена от това какво символизира тя в другите култури, по тази причина и тя минава като свързваща нишка в моделите от сбирката.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

Няма по какъв начин да не участва и феминистката тематика, като ентусиазъм за артистичния шеф е освен Фрида Кало, само че и актьори като Леонора Карингтън, Грасиела Итурбиде и доста други мощни и авторитетни дами. Кюри обаче акцентира и проблемите на Мексико и Латинска Америка с насилието, показвайки няколко на финала специфична серия от бели рокли с директни феминистки послания в открояващо се алено.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Women’s Journal Online (@womensjournalonline)

В съдействие с майстори занаятчии, дизайнерката е работила върху дрехи, с които отдава респект и към текстилното благосъстояние на Мексико: дългите поли, туниките, а дантелите и бродериите участват като знак на локалните обичаи.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Fashion Magazine 24 (@fashionmagazine24)

Разбира се, измежду специфичните посетители не липсваха и звезди, измежду които бяха Летисия Каста, Наоми Уотс, Алиша Кийс, Рейчъл Зеглър и Ема Радукану. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

 
Непоказвани фотоси от вкъщи на Фрида Кало

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР