След шокиращата смърт на младата двойка Явор и Ани, пометени

...
След шокиращата смърт на младата двойка Явор и Ани, пометени
Коментари Харесай

България плаче с глас: Ето ги Явор и Ани, били са за пример на хиляди. Младежът – обещаващ фотограф

След шокиращата гибел на младата двойка Явор и Ани, пометени от 18-годишен водач на столичния бул. „ Сливница “, излизат от ден на ден детайлности за тях.
От мнения и изявленията в обществените мрежи излиза наяве, че те са били прелестни хора, от тези, които вдъхват убеденост за бъдещето на обществото ни.
Явор и Ани, които готвели годеж и женитба, са били част от група, организираща пешеходни разходки в столицата, които срещат любознателните с архитектурата и историята на София.
В групата “По стъпките ” във Facebook беше публикуван следния текст, отдаден на починалите младежи:
С голяма горест оповестяваме, че слънчевият ни фотограф Явор и приятелката му Ани към този момент не са измежду нас.
Те са пометени в неделя против понеделник малко след среднощ от 18-годишен водач на бул. Сливница, пресичайки на пешеходна пътека по пътя към дома.
Жестоката орис на двамата младежи – здравомислещи, ведри и влюбени, е следващият отрицателен образец за войната по пътищата у нас, която взе още две жертви.
Ани – това лъчезарно и непретенциозно момиче, посещаваше обиколките ни от момента, когато се събраха с Явор. Те минаха през тестването, наречено „ връзка от разстояние “, с цел да може да се любуват на времето си дружно под един покрив.
До тази проклета нощ, в която евентуално хванати за ръка са поели последната си глътка въздух.
Каквото и да кажем, ще е незадоволително. Колкото и разширено да опишем спомените дружно, няма да е по-широко от усмивката на Явката.
Скъпи деца, не заслужавате и няма да бъдете забравени!
В един септемврийски ден Явор пристигна като посетител на наша обиколка, отдадена на братя Прошек. След края ѝ самичък предложи да снима за По стъпките. Каза, че му харесало по какъв начин протичат нашите разходки и у нас виждал същия възторг, който имал и той. Тази самопокана се оказа най-хубавото нещо, случвало се на организацията ни и, естествено, бе призната незабавно.
„ Само фен съм, да знаете! Ама за тия пари толкова… “ – твърдеше с нескрита и неоправдана самоирония. Фотографиите на Явор задоволително ясно демонстрират що за гений бе той. Самоук гений!
С обектива си той запечата стотици столични въздишки, усмивки и замислени погледи. Обожаваше да снима освен събитията ни, само че и заобикалящата ги среда – фасадите на постройките, пред които се стопираме, или пък котките по тротоарите.
Надписът на една от фотосите му гласи, че „ Ключът е любовта “ и имаме вяра, че точно тя ще крепи Явор и Ани на небето.
Поднасяме откровените си съболезнования на фамилиите им.
Надяваме се младежите да бъдат запомнени с тяхната непорочност и непрестореност, с това какъв брой човечни и ведри бяха.
Споделяме няколко фотоси, дело на Явката, с които да си спомним за гения му и моментите, прекарани дружно.
Когато имаме информация, ще споделим по кое време и къде може да изпратим тези две блещукащи звезди в последния им път.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР