След шестседмична пауза, прекъсната от остра битка за лидерство сред

...
След шестседмична пауза, прекъсната от остра битка за лидерство сред
Коментари Харесай

Петима играчи, които ще решат дали правителството на САЩ се затваря

След шестседмична пауза, прекратена от остра борба за водачество измежду републиканците в Камарата на представителите, държавното управление на Съединени американски щати още веднъж е изправен пред затваряне, в случай че Конгресът не предприеме дейности.

Перспективата за затваряне на националните паркове и изпращане на федерални служащи и реализатори вкъщи без възнаграждение се трансформира в към този момент позната драма, макар че този път има няколко необикновени обрати.

Ето взор към основните играчи в шоудауна при затваряне, какво желаят и какво може да отнеме актуалната политическа рецесия да бъде позволена.

Първи тест за новия водач на камарата Майк Джонсън

Сделката, която предотврати последното затваряне на държавното управление, краткотрайна мярка за финансиране, която дефинира този петък като нов краен период за финансиране, също коства Председателят на Камарата Кевин Маккарти неговата работа. Десен протест измести калифорнийския републиканец от председателското място и след няколкоседмична битка съобщи чукчето на Майк Джонсън.

Представителят на Луизиана има единствено е в Конгреса от 2017 година и в никакъв случай не е заемал лидерска позиция в партията. Сега той е изправен пред сходна обязаност с предшественика си. Той се нуждае от камарата си да одобри нови законопроекти за разноските, с цел да разреши на държавното управление да действа през идната фискална година. За да направи това, той или се нуждае от съвсем единомислеща поддръжка на републиканците в тясно разграничената Камара на представителите, или ще би трябвало да работи с демократите, с цел да създаде двупартиен компромис.

Ако той прави последното, само че десните членове на Камарата може още веднъж да се разпалват. Ако направи първото, той в последна сметка ще би трябвало да договаря с демократите в Сената, с цел да откри компромис, който по-късно да утвърди целият Конгрес. И съвсем всеки компромис ще разгневи тези десни членове.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР