След серията почивни дни - засилен трафик по основните пътни

...
След серията почивни дни - засилен трафик по основните пътни
Коментари Харесай

Километрични задръствания към София след серията от почивни дни

След серията почивни дни - засилен трафик по главните пътни артерии в страната.

Задръстванията довечера са в посока София. Към 18 ч. край Ихтиман е записана лека злополука, само че няма данни за потърпевши хора. През последните 24 часа пътната полиция е проверила над 8000 коли, формирани са над 2000 фиша и над 500 акта.

И тази серия от почивни дни не мина без пътни произшествия. Според пътни специалисти трафикът през последните години се е усили доста и това изисква нов метод във връзка с пътната поддръжка.

" Инфраструктурата несъмнено е един от сериозните съставни елементи, които оказват въздействие върху високия пътнотранспортен травматизъм, неналичието на подготовка на водачите и не на последно място - засилващият се трафик, в композиция с не положителната поддържка на пътищата. Всички остарели сектори на автомагистралите, включително на " Тракия " и на " Хемус " имат потребност от сериозен ремонт, само че не ремонт, който да изкара една или две години. Идеята на министър Шишков за това най-малко да помислим Автомагистрала " Тракия " да я дадем на концесия, не е чак толкоз неприятна ", разяснява Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В петък поради проваляне на асфалт на 20-ти км на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас също се образуваха километрични тапи. Наложи се полиция да контролира придвижването. От АПИ обявиха, че са осъществени подготвителни дейности за ремонт, а мястото е обезопасено с пътни знаци.

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР