След седмица случаите на заразени с коранавирус у нас ще

...
След седмица случаите на заразени с коранавирус у нас ще
Коментари Харесай

Д-р Марков: Ако мерките се спазват, до месец заболеваемостта ще намалее

След седмица случаите на инфектирани с коранавирус у нас ще станат стотици, до седмици ще има десетки тежко заболели, само че в случай че ограниченията, които взимат управляващите у нас се съблюдават, до месец заболеваемостта ще спре и ще стартира да понижава.

Такова мнение изрази пред Дарик доктор Петър Марков -епидемиолог и специалист в Европейския център за надзор на заболяванията, който работи в Оксфордския университет.

Проучване, чиито предварителни резултати излязохо преди няколко дни за жалост демонстрира че на гладки повърхности, като неръждаема стомана и пластмаса да вземем за пример вирусът може да издържи до 72 часа. Досега оценките, основаващи се върху опита ни с други коронавируси, бяха по скоро за няколко часа. Това заяви още доктор Петър Марков.

В същото време новото проучване демонстрира че грапави и порести повърхности, в това число и текстил и сходни са доста по-неблагоприятни за оцеляването му. Тези последни резултати удостоверяват основната значимост на миенето на ръце и покриване на лицето във сгънката на лакътя при кашлица и кихане. Показват също и нуждата да се подържа безупречна хигиена на повърхностите, изключително на обществени места, къдете обекти като дръжки в градския превоз, дръжки на порти, кранове на чешми и сходни са подложени евентуално на стотици докосвания от разнообразни хора дневно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР