След седем месеца извън кортовете и първата по-тежка контузия в

...
След седем месеца извън кортовете и първата по-тежка контузия в
Коментари Харесай

Видео: Тайната зад ренесанса на Роджър Федерер



След седем месеца отвън кортовете и първата по-тежка травма в кариерата си Роджър Федерер направи удивително завръщане през 2017 година На 35 години и под №17 в международната класация швейцарецът беше отписан от огромните сметки. Той обаче опроверга всички прогнози и завоюва първата си купа в Големия шлем от 2012 година след героичен край с Рафаел Надал на Australian Open.

Федерер промени радикално настройката си и стартира да играе свръхагресивен тенис за да редуцира оптимално точките и да не дава опция на противниците си да си поемат въздух. Един детайл от неговата игра се открояваше на всичко - бекхендът.

В най-новия епизод на поредицата " Спортът от близко " " Евроспорт " демонстрира по какъв начин рекордьорът по трофеи от Големия шлем съумя да трансформира удара, който беше считан за най-голямата му уязвимост, в едно от най-силните си оръжия.

Федерер стартира да нападна доста по-бързо топката от бекхенд. Той взима топката рано, като по този метод дава на съперника по-малко време да се пласира и да приготви своя удар. Това се оказа доста дейно оръжие против бруталния топспин форхенд на Надал, който измъчваше швейцареца през цялата му кариера.

През 2013 година на Australian Open Федерер изигра единствено 26% от бекхендите си, а през 2017 година - цели 40%. Средната скорост на бекхендите му беше със 7% по-висока спрямо 2014 година и с 10% по-висока спрямо 2012 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (562)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР