След съмнителна проба с такъв тест, шофьор на автобус е

...
След съмнителна проба с такъв тест, шофьор на автобус е
Коментари Харесай

Отнета книжка след тест за наркотици, а кръвната проба се оказва отрицателна


След съмнителна проба с подобен тест, водач на рейс е с отнета брошура. Месеци по-късно излиза и кръвната му проба, която не демонстрира съществуване на каквито и да е наркотични субстанции. В последна сметка водачът е освободен от работа.

До 13 октомври 2021 година Огнян Маринов работи като водач на рейс към транспортна компания, до момента в който не е спрян за полицейска инспекция в Бургас.

Той не приема резултатите от теста по две аргументи - не е използвал наркотични субстанции и резултатът не е безапелационен.

„ Направиха ми тест за алкохол, който беше негативен, по-късно тест за опиати, на който тест споделиха, че съм използвал амфетамини. Те излизат чертички. На двете долните излязоха жълти черти, амфетамините нищо не демонстрираха. Ако бях използвал амфетамини, то би трябвало да излезе алена линия ”, описа пред bTV Маринов.

Той упорства за кръвна проба и си заплаща за нея. Те излизат едвам през месец април тази година.

„ Да, почти пет месеца по-късно излязоха резултатите. Бяха негативни, без съществуване на каквито и да е наркотични субстанции в организма. И от този момент – вървене по тъгите. "

Един от главните проблеми е, че лабораториите в страната, които могат да правят тези проучвания, са малко и са натоварени, изясни доктор Мария Петрова, юрист по здравно право.

„ За този проблем е говорено доста и кардинално считам, че не е редно някой да чака правдивост и правота в границите на пет месеца “, уточни тя.

Мъжът пие лекарство за кръвно налягане, само че не е ясно дали някоя от съставките в него може да регистрира отклоняване. Година по-късно, шофьорската му брошура е върната.

„ Какво ми е коствало? Не работя, средства нямам, плюс това се утежни и здравословното ми положение – може би и проличава към този момент. Сега хвърляме пари за здраве, които нямаме “, споделя Огнян.

Мъжът към този момент е направил стъпки за компенсации посредством правосъдно дело.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР