След решението на Конституционния съд аз съм в положението на

...
След решението на Конституционния съд аз съм в положението на
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: „Харвардската школа” мина през Конституцията, решението на КС за АПИ го показва

„ След решението на Конституционния съд аз съм в ситуацията на оня, който умерено може да уточни с пръст и да каже: „ Аз тогава нали ви споделих! ”. Още като министър предизвестих тогава, че ще падне това решение в Конституционен съд. И тъкмо с този претекст се съгласих да има такова решение, в което Народното събрание ще преглежда като един счетоводител работата на АПИ - фактура по фактура и записка по записка. Можете да си визиите какво флагрантно нарушаване на Конституцията е това ”.

Това съобщи пред Гроздан Караджов, министър на районното развиване в държавното управление на Кирил Петков, по отношение на решението на Конституционния съд, с което разгласи за противоконституционно решението на 47-ото Народно заседание, с което беше разпоредено да бъдат платени половината от парите по договорите за пътно поддържане. С произнасянето на конституционните съдии то става невалидно от момента на приемането му, т.е. със задна дата.

Той формулира няколко извода от случилото се през последните месеци.

„ Стана ясно на всички персоналната и политическа неплатежоспособност на така наречен харвардска група. Тази „ харвардска школа ” мина през Конституцията по този метод - тези текстове се писаха на техните компютри от техните адвокати. Второто - всички неистини, които се изсипаха против мен, че съм желал да плащаме пари и надали не по този начин ще се облагодетелстват компаниите с чекмеджетата. Това се разобличи от решението на Конституционен съд..Решението на Конституционен съд доста ясно споделя, че тези средства се дължат.

Когато станах министър, единствената директория, която ми остави моят предходник госпожа Комитова, беше досието със подписаните съглашение с пътностроителните компании. Там всичко беше разказано и признато от УС на АПИ. Т.е. възложителят на три равнища - локално, централно ръководство и Управителният съвет - беше прегледал и сверил, че тези обекти са признати и че тези средства се дължат. Шансовете на който и да било на моето място, са никакви в един длъжностен спор. Това нещо Кирил Петков и Асен Василев го знаеха. Аз още декември 2021 година им занесох тази директория и ги попитах какво ще вършим. Тогава тази превъзходна харвардска школа измисли така наречен междуведомствена група, която още веднъж да изследва някакви неща, без да има пълномощия за това. В следствие се измисли това противоконституционно решение на Народното събрание, което падна в този момент в Конституционен съд. Третото нещо, което би трябвало да знаят българските жители, е, че всеки ден се натрупат и ще би трябвало да платим по 150 хиляди лв. лихви. Това са над 5 млн. лв. за месец ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР