След репортаж на БНТ русенка с два ампутирани крака получи

...
След репортаж на БНТ русенка с два ампутирани крака получи
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ дариха на жена електрическа инвалидна количка

След репортаж на Българска национална телевизия русенка с два ампутирани крайници получи електрическа
инвалидна количка. В продължение на години дамата е обикаляла институции, само че ѝ е обяснявано, че няма право на електрическа количка, тъй като има протези. С поддръжката на другари и на публичната телевизия този неуместен проблем въпреки всичко бе решен.

Преди 2 месеца ви срещнахме с Лора Иванова. Жената е с ампутирани крайници от 45 години. От година и половина е диагностицирана и с онкологично заболяване. Но все пак в продължение на 10 години ѝ е отказвано да получи електрическа инвалидна количка, а при последното ѝ явяване пред ТЕЛК процентите ѝ работоспособност са понижени.

Лора Иванова апелира решението пред НЕЛК, а екипът ни насочи питане към общественото министерство има ли право на електрическа количка. Днес тя към този момент има положителни вести.

" Имам към този момент количка, с която мога да обикалям места, където не съм била, да вървя умерено до центъра, до магазина, да пия кафе и да се виждам с другари. Стана благодарение на малкия екран, благодарение на жалбите, които подавах неведнъж ", споделя Лора Иванова.

Тя е щастлива, че една от следващите ѝ борби е приключила с триумф. Макар и да е останал горчив привкус. Въпреки че са възстановили 100-процентната ѝ
неработоспособност и правото на персонален помощник, след една година неразбираемо за какво още веднъж ще би трябвало да се явява пред ТЕЛК.

" Водещото заболяване е ампутацията. Така написа в документите. Казаха, че съм желала да впиша раковото заболяване, а за рака се поставя 1 година в началото. След една година дай Боже да е липсващ рака, само че ампутацията няма да е изчезнала ", добавя Лора Иванова.

Въпреки компликациите тя споделя, че няма да спре да се бори. И поради себе си, и поради всички, които са я подкрепяли.

" Наистина доста е мъчно. Ако го нямах този дух, в случай че я нямах поддръжката на майка си, на сестра си, на роднините, на приятелите. Идваха непрекъснато с мен, където не можех да слезна в кабинет, те слизаха ", споделя Лора Иванова.

Лора не стопира да има вяра в положителното и справедливостта. Затова прикани хората, които като нея имат проблеми, да не губят вяра.

" Да не се отхвърлят, да не остават сред 4 стени. Трябва да демонстрираме, че сме живи ", сподели още Лора Иванова.

Автор: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР