След репортаж на БНР от Държавната агенция за бежанците ще

...
След репортаж на БНР от Държавната агенция за бежанците ще
Коментари Харесай

Мобилни групи в Бургас и Варна ще издават на украински граждани хуманитарен статут на бежанци

След репортаж на БНР от Държавната организация за бежанците ще изпратят мобилни групи в Бургас и Варна, с цел да издадат на пристигналите по българското Черноморие украински жители филантропичен статут на бежанци.

Десетки украинци, множеството майки с деца, търсят благоприятни условия за придобиването на интернационална протекция, каквато им дава този статут.

Ирина Кизикова е пристигнала от украинския град Виница в страната ни с двете си деца. Тя желае да получи филантропичен статут, с цел да има интернационална протекция:

" Въпросът ни е по кое време и къде да подадем заявление за придобиване на филантропичен статут. Аз дойдох с две деца и желая да знам какво да върша от тук нататък. Какви документи би трябвало да ни бъдат издадени. Отидохме в миграционните служби, а те ни изпратиха в София. Не знам по какъв начин да стигна с децата си до такава степен ".

Бившият народен представител от Бургас Димитър Найденов беседва с Министерството на вътрешните работи, гранична полиция и Държавната организация за бежанците и за броени часове беше основана организация:

" Ние организирахме една самодейност през вчерашния ден, вследствие на което в град Бургас и в град Варна ще бъдат обезпечени мобилни групи, подсигурени с нужната техника за снимане на биометрични данни, които ще обслужват на място авансово готови хора по лист ".

В момента в Руския център на улица „ Перущица “ 62 в квартал „ Лазур “ се изготвят описи с украински жители, които желаят да получат статут на бежанци.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР