„След реновирането на Зоната на здравето и след като започнахме

...
„След реновирането на Зоната на здравето и след като започнахме
Коментари Харесай

Община Пазарджик започва обновяването на парка от моста на М...

„ След реновирането на Зоната на здравето и откакто започнахме ремонта на „ Балона “, няма по какъв начин да оставим този терен от парка в това му положение – като кръпка, по тази причина от идната седмица започваме реновирането му. Ще стартираме с изсичането на всички самораслеци, тъй че тук да останат единствено дървета и трева – така наречен британски парк. Шадраванът ще бъде запръстен и ще го създадем цветна градина, към нея ще има красиви пейки, ще сложим и детска площадка, с цел да е уютно за майките, които могат да употребяват тази територия. “, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.



„ Обновяването на региона ще включва и двете алеи – едната, която идва от самия пешеходен мост и излиза на улицата, и другата, която минава от другата страна на тази територия и се включва в пространството, което води към Балона. Те ще бъдат с нови настилки и подходи, с цел да стане в действителност красиво, комфортно и естетично – такова, каквото заслужаваме. Ще реновираме цялото парково осветяване, ще окастрим дърветата. “, разгласи още Попов.

Всички действия ще бъдат финансирани от общинския бюджет. „ Ние сме посочили, че с малко средства вършим доста неща, тъй като дейностите се правят от общинските мероприятия – „ Жилфонд “ и „ Пазара “, тъй че озеленяването, затревяването и зацветяването ще е от „ Пазара “, а нивелацията и реновацията на пътеките ще е от „ Жилфонд “, т.е. с финансови средства ще осигурим единствено осветлението, което се поддържа от обслужващата ни компания „ Венит “.



Дейностите по обновяването на парка ще стартират от почистването на избуялата растителност. „ Ще се погрижим за дърветата - изсъхналите ще бъдат отстранени, ще засадим нови млади дървета, ще бъдат оправени алеите. Този парк е извънредно пристъпен – доста хора минават, отивайки на работа към промишлената зона. Така ще се свърже целият комплекс - Зоната на здравето, Басейна и „ Балона “, с града, като паркът ще бъде част от този прекрасен състезателен комплекс, съобщи шефът на БМ " СУОПКД – Пазара “ Стоимен Спасов, на който са предоставени огромна част от дейностите по обновяването на територията от моста на Марица до „ Балона “.

„ Още малко самообладание и след към месец-два, дружно с откриването на комплекса този парк ще бъде подготвен и това ще стане красиво и приветливо място, с което всички да се гордеем. Тук ще бъде едно пространство, което жителите в тази част на града от дълго време заслужават “, разяснява кметът
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР