След публикуването на първите предварителни резултати от предсрочните избори неизвестните

...
След публикуването на първите предварителни резултати от предсрочните избори неизвестните
Коментари Харесай

Коалиция с отвращение или нови избори? Туй е въпросът

След публикуването на първите предварителни резултати от предварителните избори незнайните остават. Дали ще бъде формирана коалиция в новия парламент или всички старания ще се провалят и ще се отиде към нови избори?

Според социолога от " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова " мечтаните обединения са невъзможни, а вероятните са неприемливи ".
-->
Математиката демонстрира, че няма по какъв начин да се сътвори стабилно държавно управление. Дори и да има опит за някакъв кабинет, то в процеса на образуването му би трябвало да се прескачат червени линии, които водачите, членовете и симпатизантите на обединенията са сложили.

Тя разяснява, че гласоподавателите си стоят зад главните политически сили и работата оттук-нататък е у политиците, които да търсят благоприятни условия да сформират държавно управление. Огромната част от хората желаят да бъде формирано държавно управление и да бъдат направени взаимни отстъпки, сподели Димитрова.

Изходът съгласно нея е в ясни стратегии, към които да се търси обединяване.

Кънчо Стойчев от " Галъп интернешънъл " разяснява, че към този момент е свършила математическата логичност и в този момент нещата отиват в полето на политическите умения. Партиите и обединенията ще би трябвало да се договарят.

От анализите на експертите излиза наяве, че в обществото има очакване, а се усеща и напън, да се сформира кабинет, доминиран от ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", с присъединяване на " Демократична България ".

Като максимален проблем за съставянето на бъдеща коалиция политологът Огнян Минчев дефинира спора сред партийните водачи. При двете съществени обединения - ГЕРБ-СДС и Политическа партия има взаимно искане за отдръпване на водачите. Но настояването за оставка на водачи не е добра покана за договаряния, уверен е Минчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР