След публикации в медиите за бомбени заплахи в училища в

...
След публикации в медиите за бомбени заплахи в училища в
Коментари Харесай

Прокуратурата нищи казуса с бомбените заплахи в училищата

След изявления в медиите за бомбени закани в учебни заведения в страната, Софийската градска прокуратура се самосезира , осведоми Българска национална телевизия.

Държавното обвиняване образува досъдебно произвеждане за закононарушение срещу републиката (тероризъм) по член 108а от Наказателния кодекс.

Разследването е поверено на следовател в отдел " Следствен " на СГП под управлението и надзора на наблюдаващ прокурор от СГП. В хода му ще се събират доказателства за това дали вероятно електронните известия с погрешни сигнали за заложени бомби в учебните заведения, са предадени с задачата по член 108а от Наказателен кодекс.

СГП си сътрудничи с всички способени служби. Събират се доказателства по реда на Наказателно-процесуален кодекс за определяне на източника на сигналите за офанзива, показват от прокуратурата.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, че на 27 март получиха заплашителни писма за сложени взривни устройства на служебната си поща. На идващия ден имаше и други градове в страната. По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев бомбените сигнали са.
 Няма заплаха от терористични офанзиви след бомбените закани в учебни заведения
Няма заплаха от терористични офанзиви след бомбените закани в учебни заведения

Целта на активистките групи, които стоят зад вчерашните бомбени сигнали в учебни заведения е да всяват суматоха и страх
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР