След проведени неофициални разговори с Министерството на здравеопазването в град

...
След проведени неофициални разговори с Министерството на здравеопазването в град
Коментари Харесай

Рано или късно ще има задължителна ваксинация срещу КОВИД на медиците, казва клиника, предизвикала Фейсбук взрив за ваксините

" След извършени неофициални диалози с Министерството на здравеопазването в град София, мениджърският екип на варненската дентална клиника " Дентапрайм " чака, че рано или късно ще влезе в действие наложителна имунизация на медицинските екипи. Дотогава екипът на клиника " Дентапрайм " ще бъде изцяло имунизиран ". Това написа в публична позиция на денталната клиника, която беше публикувана до медиите.

Причина за позицията се оказаха вътрешни решения на клиниката, които бяха публикувани във Facebook. Става въпрос за решения, касаещи имунизацията против ковид на чиновниците на " Дентапрайм ".
 Ваксините против ковид може да станат платени? Ваксините против ковид може да станат платени?
Имаме към 2,5 млн. налични дози ваксини. Най-много са поставените дози от РНК имунизацията „ Комирнати ” на Pfizer/BioNTech -...

Темата с това дали шеф може да принуди своите чиновници да се имунизират против ковид. Трима адвокати, до които се допитахме, показаха разнообразни текстове в българското законодателство, Конституцията, както и министерска заповед, съгласно които това все още може да се смята за неприемливо.



" За да защищити към момента неимунизираните чиновници, денталната клиника подхваща фрапантни ограничения. Така да вземем за пример чиновниците, които към момента не са имунизирани и нямат противопоказания за имунизация, не са допускани до ресторанта, кафетерията и конферентните зали. Въпреки това, те към момента имат опция да се насладят на уравновесеното 3-степенно обедно меню, което клиниката предлага, само че в особено обособени места навън ", споделят още от " Дентапрайм ".

" Естествено, при въвеждането на ограниченията се породиха и полемики. Въпреки това, съгласно изследвания на епидемиолози и експерти в региона на аерозолните проучвания, няма по-добър и ефикасен метод да предпазим неимунизираните сътрудници от Делта разновидността ", съобщи Юлия Радева, част от мениджърския екип на денталната процедура. Защото даже тестванията, които се организират два пъти седмично на място в клиниката, не могат да се оправят с новия вид на вируса, прибавят от клиниката.
 В Унгария - всеки, който желае, към този момент може да получи трета доза ваксина против ковид В Унгария - всеки, който желае, към този момент може да получи трета доза ваксина против ковид
От началото на месец август, Унгария към този момент предлага трета (бустерна) доза ваксина против ковид, показва Politico в собствен разбор какв...

" Делта разновидността съставлява голямо предизвикателство за здравната система. Зъболекарските практики също са повлияни от това и биват изправени пред задачата да предпазят пациентите и личния състав си. Дентална клиника " Дентапрайм " в град Варна си е сложила за цел да реализира съвсем 100-процентова имунизация измежду чиновниците си. За съпоставяне, досега 83% от медицинския личен състав в Германия е получил първа доза от имунизацията " - с това обаче стартира позицията на клиниката по тематиката ограничения против ковид.

" За да стимулира към имунизация личния състав си, денталната клиника предлага на чиновниците спомагателен ден отпуск или 3-цифрен бонус към заплатата, чиято стойност възлиза на над междинното равнище за страната. Дори и без тези мотивационни начини, желанието за имунизация измежду личния състав е огромно. (...)  Въпреки че ограниченията на Дентапрайм в началото получиха огромен отзив, това е верният метод. Ваксината защищава дейно чиновници и пациенти от COVID-19 зараза, която може да докара до съществени последици, даже и при младежи. Никога до момента не се е случвало ваксина да е проследявана и изследвана толкоз дълготрайно и точно по целия свят. Ваксинирането е безвредно и се предлага на всеки, който желае да защищити себе си и близките ", гласят други елементи от позицията.

" Знаем от други страни като Германия, че огромна част от медицинския личен състав в началото е бил скептично надъхан, само че това към този момент се трансформира. В България, ние също чакаме подготвеност за имунизация от всеки, който има пряк или косвен контакт с пациенти ", показа доктор Василева, част от медицинския екип на клиниката.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР