След проведената дискусия във връзка с отпускането на дългосрочен общински

...
След проведената дискусия във връзка с отпускането на дългосрочен общински
Коментари Харесай

50-метровият басейн включен в заема благодарение на Кауза България

След извършената полемика по отношение на отпущането на дълготраен общински дълг от Фонд за стабилно градско развиване и/или други банкови институции по Закона за общинския дълг в размер на 50 000 000 лв. Общинският съвет през днешния ден одобри предлагането с тази сума да бъдат финансирани следните обекти:                 

- стадион " Христо Ботев " ; стадион " Локомотив " ; реорганизация, ремонт и обзавеждане на Медицински център I за рехабилитация и спортна медицина – Пловдив ЕООД. Сред тези обекти е включено и построяването на нов плувен комплекс с 50-метров басейн.

През септември 2021г. по самодейност на заместник-кмета и общинските съветници от Политическа партия " Кауза България " започва подписка в поддръжка на създаване на плувния комплекс. С оглед на дадената от хиляди жители на гр. Пловдив поддръжка за реализирането за този план и настояването на " Кауза България пред кмета Здравко Димитров, администрацията реши да включи плувния комплекс в финансовата стратегия като заложи сумата от 20 000 000 за построяването му.

Новият плувен комплекс с басейн с олимпийски размери ще бъде ситуиран в пространството сред Спортен диспансер, басейна “Младост ", залата за гимнастика към спортното учебно заведение и улица " Ясна поляна ". Предвижда се построяването на актуален комплекс, отговарящ на условията на Международната федерация по плуване. Проектът е направен след отчитане на нуждата и неналичието на такова оборудване в гр. Пловдив, както и след задълбочени изследвания и разбори на българските и интернационалните стандарти за създаване на комплекси от подобен вид – параметри, потенциал, функционалност, структури, материали, връзки, съоръжение и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР