След провала на националния отбор на Германия по футбол на

...
След провала на националния отбор на Германия по футбол на
Коментари Харесай

Оливер Бирхоф напуска националния отбор на Германия след провала в Катар

След неуспеха на националния тим на Германия по футбол на Световното състезание в Катар мениджърът му Оливер Бирхоф приключи контракта си, който беше до 2024 година, оповестиха от Германската футболна федерация. Бившият национал направи това 18 месеца преди Евро 2024, на което хазаин ще бъде точно Германия.

" Оливер Бирхоф и федерацията се схванаха през днешния ден да прекратят контракта им, който беше до 2024 година ", съобщи Германската федерация в официално съобщение, пристигнало дни след елиминирането на Бундестима от груповата фаза на Мондиал 2022.

" Футболът беляза живота ми и продължаваме дружно. Беше чест да мен да мога да работя толкоз дълго за немския футбол. Освобождавам пътя за нови решения ", написа Бирхоф в официалното съобщение.

След като напусна шампионата след първия кръг и на Световното състезание в Русия преди 4 години, когато беше настоящ международен първенец, отборът на Германия си потегли рано и в Катар след загуба от Япония (1:2), тъждество с Испания (1:1) и победа над Коста Рика (4:2).

В деня след отпадането президентът на федерацията Бернд Нойендорф отхвърли да разяснява бъдещето на Оливер Бирхоф и селекционера Ханзи Флик, като изиска от тях разбор за неуспехите от 2018 година насам.

Отборът на Германия, който е привикнал да стига до полуфиналите на огромните шампионата, направи три следващи неуспеха, като не доближи до четвъртфиналите на последните Световни и Европейски шампионати. Това се случва за първи път в историята му.

През 2024 година Германия ще бъде хазаин на Европейското състезание с задачата да се върне измежду елита на континента.

Бирхоф беше част от екипа на Германия от 2004 година, като имаше разнообразни функции, като работи с Юрген Клинсман (2004-2006), Йоахим Льом (2016-2021) и Ханзи Флик (2021-2022).
 Лионел Меси останал сюрпризиран от отпадането на Германия
Лионел Меси останал сюрпризиран от отпадането на Германия

Това единствено демонстрира какъв брой мъчно е на Световното състезание, разяснява той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР