След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на

...
След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на
Коментари Харесай

Мирен протест на жителите на Триград заради блокадата

След проливните дъждове и снеговалежи в Триград от края на предходната година, селото остана откъснато от света поради пропадналия път до обитаемото място. Ремонтът се бави, а това кара жителите на Триград да разгласят митинг.

Протестът ще се организира на 12 февруари от 12 ч.



"В отговор на подхванатите ограничения от страна на страната, защото се позволиха три от нашите претенции, няма да блокираме пътя посредством гражданско непокорство, както бяхме декларирали в началото. Ще проведем един кротичък протестен протест " - това сподели Радост Караиванова пред Българска национална телевизия.

„ Остава едно искане, по което няма никакво придвижване. Свързано е с инженерно-геоложкия отчет, който е в кметството на община Девин, направен на 5 януари. Той сочи, че има 14 сектора, които имат заплаха да рухнат във всеки един миг – 10 сектора с подпорна стена, която може да пропадне и 4 сектора с откос на пътя, които могат всеки миг да се свлече “, обясни тя.

Караивановя съобщи, че жителите на Триград имат искане за повсеместен ремонт на пътя Тешел-Кестен, тъй като той е животозастрашаващ, защото фундаментите, с които е направена подпорната стена, не са задоволително добре вкопани. Водата минава под фундаментите и поради това пътят е в това положение.

„ Във всеки един миг могат да рухнат нови сектори и да бъдем в същото изходно състояние. Искаме виновните институции да се срещнат с инженерно-геоложкия отчет и да вземат нужните ограничения “, добави Караиванова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР