След продължително разследване на незаконния трафик на мигранти в Гърция,

...
След продължително разследване на незаконния трафик на мигранти в Гърция,
Коментари Харесай

В Гърция съдят правозащитник, подпомагал нелегални миграни

След дълготрайно следствие на противозаконния трафик на мигранти в Гърция, шефът на Гръцката обсерватория за Хелзинкските съглашения, Панайотис Димитрас, е изправен пред съд на югоизточния гръцки остров Кос по обвинявания за присъединяване в незаконна група, написа атинският вестник " Катимерини ".

Според направения обвинителен акт Димитрас, който е добре прочут на правосъдните управляващи заради стотиците каузи, които е завел през годините против по правозащитни дела, е взел участие в проведени дейности за трафик на незаконни мигранти в Гърция. Той беше упрекнат дружно с Томи Олсен, създател и шеф на норвежката неправителствена организация Aegean Boat Report.

Обвиненията против Димитрас са повдигнати с утежняващото събитие, че са осъществени в професионален подтекст, защото, както е посочено в обвинителния акт, е ясно, че активността на Гръцката обсерватория на Хелзинкските съглашения е предопределена да бъде употребена " за осъществяване на действието неведнъж и за приемане на приход. "

Димитрас беше свикан в сряда от проверяващите органи, с цел да даде показания, само че заради различия сред следовател и прокурор в идващите дни правосъдният съвет ще реши дали той да бъде арестуван краткотрайно или не.

Преди два месеца " Катимерини " разкри две досиета, заведени от Гръцката брегова защита против турски трафиканти на хора, както и против ръководителите на две добре известни Неправителствени организации от Гърция и чужбина. Преди това бяха извършени следствия благодарение на Националната разследваща работа (EYP), които разкриха директни връзки сред трафиканти от турското крайбрежие и доброволци в Гърция, преди лодките с бежанците и мигрантите да стартират пътуването си към островите в Източно Егейско море, а точно Кос и Фармакониси. Твърди се, че е била обменяна информация за часа на тръгване, маршрута и часа на идването си на гръцките острови .

Подобна активност попада в обсега на наредбите на Закон 4251 за " улеснение на влизането на жители на трети страни на гръцка територия " и води до тежки санкции.
 Италия одобри 500 мигранти от два кораба
Италия одобри 500 мигранти от два кораба

Рим се базира на " утежняване на времето "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР