След продължила повече от три часа обсада на сградата на

...
След продължила повече от три часа обсада на сградата на
Коментари Харесай

С 9 млн. лв. управляващите тушираха недоволството в една от протестиращите пътни фирми

След траяла повече от три часа блокада на постройката на районното министерство работещите в " Автомагистрали Черно море " получиха обещания, че до края на тази седмица по сметките на сдружението ще има 9 млн. лева Това е към една четвърт от общия дълг към компанията за ремонта на автомагистрала " Тракия " в сектора сред Чирпан и Стара Загора, осъществен тази година.

Протестът през днешния ден стартира спокойно, само че в един миг протестиращите желаеха да нахлуят в постройката на Министерство на регионалното развитие. В последна сметка на диалози с неговото управление влязоха техни представители.

Малко след 14 часа зам.-министърът на районното развиване Валентин Граматиков даде обещание заплащанията да стартират, което беше признато за задоволително, с цел да завърши митингът. " Намираме се в обстановка, в която да търсим метод заплащането да се случва. Натъкваме се на документи, които лимитират това заплащане, въпреки парите да са обезпечени. Ще намерим и други суми, които ще се разплащат в къси периоди, само че не очаквайте това да стане идната седмица ", уточни Граматиков.

Министърът на районното развиване Виолета Комитова посочи, че " Автомагистрали Черно море " е една от най-коректните пътностроителни компании, само че проблемите с заплащанията са били заложени като капан от предходните ръководещи от ГЕРБ.

За петък остава плануван народен митинг на останалите пътностроителни компании, които също желаят да получат направените си средства. Общата сума на претенциите е за над 600 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР