След продължила над 2 часа среща в парламентарната стая на

...
След продължила над 2 часа среща в парламентарната стая на
Коментари Харесай

Карадайъ след среща с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС: Няма да пречим за съставяне на правителство!

След траяла над 2 часа среща в парламентарната стая на Движение за права и свободи с цялата група на Мустафа Карадайъ, последва неочакван коментар пред публицисти.

Лидерът на Движение за права и свободи, разгласи, че няма да попречи за съставянето на това държавно управление. Не посочи обаче по какъв начин ще гласоподава групата му в пленарна зала.

Ето какво съобщи Карадайъ:

Не сме обсъждали кабинет и ние не участваме в кабинет и в диалозите за кабинет. За промени в конституцията говорихме.

Имаме единодушие, че и всъщност, а и като реализация, промените в конституцията ще ги обсъждаме. Като бяхме потърсени за поддръжка на конституционните промени, които ние сме ги предложили преди една година и половина, само че с цел да се осъществят се изисква време и парламентарно време.

И с цел да се реализиран мечтаните промени, Движение за права и свободи няма да пречи да се сформира кабинет.

Искам да съм извънредно явен – не участваме нито в диалози, нито в съставянето на този кабинет. Надяваме се обаче да няма в него рамбовци.

В сряда Карадайъ бе надалеч по-краен и явен. Тогава той остро разяснява желанията за кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като ги назова „ почерпени рамбовци “.

На днешния диалог с Движение за права и свободи участваха съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и номинираният за министър председател акад. Николай Денков, претендентът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел, Десислава Атанасова, Томислав Дончев и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Етикети: ДПС
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР